Чи варто брати кредити: думки заможних людей

Експерти в області особистих фінансів стверджують, що секрет зростання грошових доходів дійсно багатих людей насправді простий. Чим забезпеченіша людина, тим грамотніше він звертається з грошима.

Повчитися мистецтву розпорядження грошима у забезпечених людей корисно будь-кому. Як показує практика, кілька нескладних принципів дійсно дозволяють змінити співвідношення доходів і витрат і позбутися від необхідності брати все нові і нові кредити.
Чи варто брати кредит: 6 помилок бідних людей
  1.  Відмова від контролю за власними фінансами. На жаль, багатьом з вас складно оцінити, як саме витрачаються гроші, скільки коштів йде на оплату рахунків, покупку продуктів та інших необхідних товарів. Чи варто говорити, що про необхідність робити заощадження взагалі замислюються лише деякі люди. Будь заможна людина має повну інформацію про стан своїх рахунків, величиною заробітку і статтях витрат.Інвестиції та заощадження, - обов'язкова умова примноження коштів незалежно від того, який розмір вашого доходу.
  2.  Життя в борг. Як тільки з'являється потреба в грошах або великій покупці, багато хто з нас взагалі не замислюються над питанням, чи варто брати кредит. Кредитні картки, товарні кредити і нецільові позики стали настільки буденними елементами нашого життя, що часто оформляються майже автоматично. Люди звикають жити не за коштами, і в результаті борги ростуть дуже швидко. Заможні люди, навпаки, відрізняються здатністю відмови від непотрібних покупок, особливо із залученням кредитних коштів. Вони живуть повноцінним життям, але уникають зайвих витрат.
  3.  Небажання прогнозувати майбутні витрати. У вас не прийнято заздалегідь підраховувати суму майбутніх витрат на весілля, відкривати депозитарний рахунок в банку для новонародженого малюка і будувати далекосяжні фінансові плани. І марно: саме при таких серйозних життєвих ситуаціях правильний розподіл фінансів є особливо важливим. Забезпечених людей відрізняє наявність чіткого фінансового плану, який, втім, цілком може коригуватися в залежності від життєвих реалій.
  4.  Зайві витрати за рахунок штрафів і пені. На питання « " чи варто брати кредит?"позичальник часто відповідає позитивно, навіть не поцікавившись детальними умовами надання позикових коштів. А адже саме через недотримання термінів внесення платежів переплата по кредиту істотно зростає. Для банкірів штрафи і пеня, - один з основних джерел доходу. Забезпечені люди про це знають, тому практично ніколи не допускають прострочення ні при погашенні кредиту, ні при оплаті комунальних послуг або інших обов'язкових платежів.
  5.  Занадто старанна економія. Не завжди варто економити на дрібницях. Чашечка хорошої кави або смачний тортик обійдеться не так вже й дорого, зате відмінно підніме настрій. Забезпечені люди не позбавляють себе маленьких радощів, - вони шукають можливості збільшувати свій дохід. При бажанні знайти джерело додаткового заробітку зможе кожен. Головне зрозуміти, які таланти і навички можуть бути корисні і оплачувані.
  6.  Звичка купувати дешеві товари. Вибір дешевої побутової техніки або меблів просто з тієї причини, що для її покупки не варто брати кредит, - не найправильніше рішення. Найдешевші моделі навряд-чи прослужать довго, в результаті переплачувати при покупці нової техніки вдруге доведеться, причому істотно.

Порада від заможних людей: вибирати прийнятне співвідношення ціни і якості. Не обов'язково купувати все найдорожче. Але, якщо ви зважилися на велику покупку, нехай це буде дійсно надійна річ